Tomat- och olivsallad med hummus och rostad potatis
En rätt som flörtar med både Grekland och mellanöstern får du här i form av en tomat- och olivsallad med hummus och rostad potatis. Sparrispotatis rostar du i ugnen som komplement till, vilket skapar en matigare känsla. Hummusen skapar du från grunden och serverar till. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Hummus
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk tahini
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
Sallad
1 1/2 dl kalamonoliver
1 burk grillad paprika (à 290 g)
150 g fetaost
400 g romanticatomater
1 gurka
1 ask färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2363 KJ / 563 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer