Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
4
Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

Prova en ny typ av linsgryta! Röda linser, tomat, lök och paprika utgör basen i denna gryta som vi serverar med ugnsbakad fetaost och bröd. Enkel och smakrik vardagsmat, som är lakto-vegetarisk dessutom.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  röd paprika
800 g  tomater
1 msk  olivolja
3 msk  tomatpuré
1 dl  röda linser
1 tsk  torkad oregano
1 msk  konc grönsaksfond
3 dl  vatten
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
ev 1 msk  rödvinsvinäger

Ugnsbakad fetaost

300 g  fetaost
1 msk  olivolja
1 1/2 msk  flytande honung

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Underbart god.!!!

Susanne

2021-10-03

gott och enkelt!

Jennifer

2020-11-20

Otroligt fin smak och bra textur på grytan. Fetaosten till höjer verkligen rätten!

Annelie

2020-09-16

Näringsvärde per portion

Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein21 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Linser med grapefrukt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
One pot lasagne med linser och svamp
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Libanesisk linssoppa - Shorbet adas
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsragu på sidfläsk och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsbollo med tagliatelle
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lins- och portabellogryta med rosmarin
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga