Tomat- och purjolökssoppa med varm fetaostbaguette
Den här mustiga tomatsoppan görs snabbt med genvägen över färdig tomatsoppa som förstärks med färska tomater och purjolök. Gratinerad baguette med fetaostcrème ger sälta som matchar tomatens sötma och blir ett gott tillbehör till soppan.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljong eller fond)
1 förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
salt och peppar
150 g fetaost
1 dl kvarg (1%)
2 tsk hackad färsk eller torkad oregano
4 minibaguetter
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd
Gör laktosfri: gör egen tomatsoppa med laktosfria mjölkprodukter
Gör mjölkproteinfri: gör egen tomatsoppa med ris- havre- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1829 KJ / 437 kCal
Fett16.7 g
Kolhydrater48.4 g
Protein19.6 g
Kommentarer