Tomat- och saffranssoppa med spätta
![Tomat- och saffranssoppa med spätta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44525/cf_259/tomat-_och_saffranssoppa_med_spatta.jpg)
Delikat och välsmakande tomat- och saffranssoppa med spätta. Den kraftfulla fänkålen med förstklassig saffran och de makalösa spättafiléerna blir en fenomenal måltid. Rik på goda kryddor och med nybakade baguetter svindlande god.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
![Tomat- och saffranssoppa med spätta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44525/cf_259/tomat-_och_saffranssoppa_med_spatta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g fänkål
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
1 msk socker
1 krm kajennpeppar
2 dl vitt matlagningsvin
7 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
3 dl mellangrädde
salt och svartpeppar
4 normalstora tomater
1/2 kruka färsk basilika
400 g spättafiléer
nybakat bröd, t ex baguetter till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer