Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad
![Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196602/cf_259/tomatbakad_cannelloni_med_paprika-_och_bonsallad.jpg)
Cannelloni som betyder rör och är en rörformad pastasort blir en central del i denna härliga rätt där cannellonin är fylld med ricotta och spenat och täckt med krämig tomatsås. Allt detta bakas ihop i ugn medan det finns tid att förbereda paprika- och bönsallad. Både enkelt och vardagsfestligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019
![Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196602/cf_259/tomatbakad_cannelloni_med_paprika-_och_bonsallad.jpg)
Ingredienser
2 portioner
360 g färska cannellonirör ricotta/spenat
1 dl vatten
300 g färsk pastasås tomat & crème fraiche
380 g cannellinibönor
2 st röda paprikor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
65 g mâchesallad
2 tsk olja
1 tsk vinäger
salt
peppar
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2562 KJ / 599 kCal
Fett22 g
Salt4.5 g
Kolhydrater68 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer