Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg
![Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_174053/cf_259/tomatbakad_torsk_med_spenatris__basilikasas_och_hackat_agg.jpg)
Saftiga, mättande och supergoda blir torskfiléerna med bakade tomater och kokta ägg. De fräscha tillbehören piffar upp med spännande kombinationer. Lätt som en plätt skapar du en helt ny smakupplevelse!
![Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_174053/cf_259/tomatbakad_torsk_med_spenatris__basilikasas_och_hackat_agg.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 ägg
Torsk
375 g frysta torskfiléer
salt
peppar
2 tomater
Spenatris
1 morot
2 port jasminris (boil-in-bag)
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Basilikasås
1/2 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 661 kCal
Fett25 g
Salt3.39 g
Kolhydrater57 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer