Tomatbräserad salladslök med timjan
När salladslöken är i säsong kan man passa på att frossa lite extra i denna goda primör. Här är ett recept där salladslöken får koka en kort stund i en enkel men smakrik tomatsås. Servera varm med nykokt pasta och parmesanost eller kall på en buffé som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
1/2 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
salt
svartpeppar
1/2 citron
2 förp salladslök (à 125 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera varm med nykokt pasta och parmesanost eller kall på en buffé som tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi551 KJ / 132 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer