Tomatsås på krossade tomater
Gör en god och enkel tomatsås med krossade tomater, vitlök, basilika och chili! Perfekt till pasta, köttbullar eller i lasagne. Laga gärna en större sats tomatsås och frys in för framtida matlagning. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
12 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 förp krossade tomater (à 390 g)
2 tsk torkad basilika
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi211 KJ / 50 kCal
Fett2 g
Salt0.62 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Tomatsås går att frysa in och håller i ca 4 månader
Harri
2024-05-17Följd fråga, hur tinar man isf upp den bäst? Den som har tips, skriv gärna här. ica lär ju inte återkoppla
Dennis
2022-10-04Pepita, det undrar jag med.
Dennis
2022-10-04