Tomatsoppa med parmesanfrön
![Tomatsoppa med parmesanfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_212284/cf_259/tomatsoppa_med_parmesanfron.jpg)
Tomatsoppa är en smart vardagsmåltid! Här gör vi den med hela tomater på burk, vita bönor, palsternacka och selleri. Servera soppan med basilika och parmesanfrön. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
![Tomatsoppa med parmesanfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_212284/cf_259/tomatsoppa_med_parmesanfron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Parmesanfrön
1/3 dl solroskärnor
1/3 dl pumpakärnor
1/3 dl sesamfrön
1/3 dl finriven parmesan
1 tsk flingsalt
Tomatsoppa
1 vitlöksklyfta
150 g palsternacka
1 selleristjälk
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 dl vatten
1/2 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1/2 kruka färsk basilika
strösocker
salt
svartpeppar
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten och servera soppan med rostade frön.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Kommentarer