Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

En trevlig pastasoppa som är både enkel och går snabbt att laga till vardags. Du kokar delad pasta i tomatsoppa, och serverar tillsammans med vitlöksbröd. Svårare än så behöver det inte vara, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2025

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 förp pastasås basilika (à 390 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 150 g spaghetti (se tips)
salt
peppar
2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2891 KJ / 684 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag och min mamma (är 10) gillade jättemycket att laga det här medan vi lyssnade på Believe me från Greczula🥸
Nina maria
2025-04-03Jag hade i extra vitlök och lite vin i soppan med :)
Alexandra
2025-04-02Supergott, verkligen. Enkelt att göra med bara krossade tomater och lite kryddor istället för färdig sås. Kul med spaghetti i.
Alexandra
2025-04-02