Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
3
Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

Färsk tonfisk som du steker serveras här med en salad nicoise bestående av bland annat potatis, ägg, haricots verts och tomater. Salladen toppar du med en syrlig vinägrett med sälta från sardeller och kapris vilket passar perfekt till tonfisken.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4   skivor färsk tonfisk (à 200 g)
1/2 - 3/4 msk  olja

Nicoisegrönsaker

4   kokta potatisar
4   ägg
200 g  haricots verts (bönor)
12   körsbärstomater
1   paprika
1   påse gourmet sallad (à 150 g)
1 dl  svarta oliver (gärna kalamata)

Sardellvinägrett

2   tomater
1 dl  mild olivolja
juicen från 1   pressad citron
1 msk  pressad vitlök
2 msk  kapris
2 - 3   finhackade sardellfiléer
2 msk  finhackad gräslök
2 msk  finhackad basilika

Gör så här

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hoppade över oliver men använt padron paprika som gav mycket smak. Jätte gott vinägrett.

Marsha

2022-07-09

Jättegott med sardellvinägretten.

Åsa

2015-04-04

Gott men jag hade inga ägg men hackade lite spansk peppar i dressingen.

Carola

2013-12-30

Testa liknande recept

Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalorisnål tonfiskröra med bönor och sardeller
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisksallad provencale
Betyg 2.8 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk med bönsallad
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga