Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker
Färsk tonfisk som du steker serveras här med en salad nicoise bestående av bland annat potatis, ägg, haricots verts och tomater. Salladen toppar du med en syrlig vinägrett med sälta från sardeller och kapris vilket passar perfekt till tonfisken.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
4 portioner
4 skivor färsk tonfisk (à 200 g)
1/2 - 3/4 msk olja
Nicoisegrönsaker
4 kokta potatisar
4 ägg
200 g haricots verts (bönor)
12 körsbärstomater
1 paprika
1 påse gourmet sallad (à 150 g)
1 dl svarta oliver (gärna kalamata)
Sardellvinägrett
2 tomater
1 dl mild olivolja
juicen från 1 pressad citron
1 msk pressad vitlök
2 msk kapris
2 - 3 finhackade sardellfiléer
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hoppade över oliver men använt padron paprika som gav mycket smak. Jätte gott vinägrett.
Marsha
2022-07-09Jättegott med sardellvinägretten.
Åsa
2015-04-04Gott men jag hade inga ägg men hackade lite spansk peppar i dressingen.
Carola
2013-12-30