Tonfiskpasta med tomat och majs

Lättlagad tonfiskpasta med tomat och majs är en hit hos både de stora och små i familjen. Blanda pastan med smetana och chilisås för en fantastisk krämighet och den perfekta hettan. Färska grönsaker som persilja och rödlök gör att rätten känns fräsch och somrig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
1 burk majskorn (à 150 g)
2 burkar tonfisk i olja (à 185)
1/3 kruka persilja
1 rödlök
2 tomater
2 dl smetana
2 msk chilisås
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 652 kCal
Fett32.5 g
Salt3.56 g
Kolhydrater58.2 g
Protein28.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och lätt att tillaga. Har picklad rödlök till istället för rå och det blir supergott! Funkar att spara och värma upp dan efter också.
Karin
2021-03-07Jättegod, gjort flera gånger :)
Cathrine
2020-11-10Mycket gott!! Lättlagat 👍
Hanna-maria
2020-01-16