Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise
Servera krispiga salladsblad tillsammans med chilistekta kikärtor, gurka och tonfisk på burk och ringla över en härlig dijonnaise – en enkel dressing på majonnäs, dijonsenap och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk olja
1 tsk chilipulver
2 krm salt
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk svartpeppar
1 gurka (à ca 300 g)
2 endive- eller hjärtsallad
2 förp tonfisk i olja (à ca 170 g)
1/2 dl finskuren gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tänker att man kan rosta kikärtor i ugn istället, mindre poppade kikärtor då😋
Marlene
2024-02-26Det var väldigt gott men det där med att steka kikärter i olja får vi öva på för det var en sölig upplevelse med kikärter som poppade i det nystädade köket. Nästa gång tänker vi lägga i gröna ärtor för det var något som saknades. Dressingen var magisk.
Gun
2024-02-24