Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise

Servera krispiga salladsblad tillsammans med chilistekta kikärtor, gurka och tonfisk på burk och ringla över en härlig dijonnaise – en enkel dressing på majonnäs, dijonsenap och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise

Ingredienser

4 portioner
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk  olja
1 tsk  chilipulver
2 krm  salt
1 dl  majonnäs
2 msk  dijonsenap
1 msk  finrivet citronskal
3 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  svartpeppar
1   gurka (à ca 300 g)
2   endive- eller hjärtsallad
2   förp tonfisk i olja (à ca 170 g)
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Tänker att man kan rosta kikärtor i ugn istället, mindre poppade kikärtor då😋

Marlene

2024-02-26

Det var väldigt gott men det där med att steka kikärter i olja får vi öva på för det var en sölig upplevelse med kikärter som poppade i det nystädade köket. Nästa gång tänker vi lägga i gröna ärtor för det var något som saknades. Dressingen var magisk.

Gun

2024-02-24

Testa liknande recept

Halstrad tonfisk med grönärtguacamole
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsburgare med avokadokräm
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med avokadohummus och tomatsallad
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade potatishalvor med tonfisk i avokadogräddfil
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Big tuna melt – grillad sub med ägg- och tonfiskröra
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga