Tonys gravade strömming
![Tonys gravade strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14179/cf_259/tonys_gravade_stromming.jpg)
Gravad strömming i en härlig sås där vitlök och senap möts i en krämig blandning av majonnäs och gräddfil. Den gravade strömmingen får även sällskap av smakrik löjrom och en aning finskuren dill.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
![Tonys gravade strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14179/cf_259/tonys_gravade_stromming.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g rensad strömming (livsmedelsverket rekommenderar att strömmingen varit fryst i 2 dygn)
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt
Sås
3 - 4 vitlöksklyftor
1 krm malen vitpeppar
2 msk skånsk senap
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
100 g löjrom
1/2 dl finskuren dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket bra men *måste* mogna minst två dygn. Innan dess för skarp smak av vitlöken och senapen. Föreslår också att byta löjrom mot något billigare eftersom den inte bidrager till smaken.
Bo
2007-12-29