Topfenstrudel – strudel med kvarg
![Topfenstrudel – strudel med kvarg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_227716/cf_259/topfenstrudel_–_strudel_med_kvarg.jpg)
Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
![Topfenstrudel – strudel med kvarg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_227716/cf_259/topfenstrudel_–_strudel_med_kvarg.jpg)
Ingredienser
8 portioner
8 ark filodeg
3 ägg
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
250 g naturell kvarg (10%)
1 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
2 krm vaniljpulver
rapsolja (till pensling)
florsocker (att pudra över)
Körsbärskompott
250 g urkärnade körsbär
2 msk strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör och kvarg.
Gör så här
Tips
Det går även bra att smaksätta fyllningen på det klassiska viset med romdränkta russin. Romdränkta russin gör du genom att lägga in russin i en burk, täck russinen med rom och låt stå i minst ett dygn i kylskåp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640.5 KJ / 392.3 kCal
Fett17.7 g
Salt0.87 g
Kolhydrater46.5 g
Protein10.7 g
Kommentarer
Margareta, fyra ark per rulle. Mycket gott.
Marjaana
2021-06-06Hur många ark till varje rulle?
Margareta
2021-05-14