Torkade kantareller
Njut av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över! Förläng hållbarheten genom att torka trattkantareller eller kantareller och låt dem sedan sätta smak på allt från soppor till såser och mustiga grytor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
ca 1 l
3 l svamp (t ex trattkantareller)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl gula kantareller.
Gör så här
Tips
Har du en ugn som går under 50°C? Torka svampen på 40°C tills svampen är knastertorr.
Du kan använda blötläggningsvattnet som buljong i t ex en soppa eller risotto.
Om svampen förvaras torrt i lufttäta burkar så håller de minst ett år.
Du kan använda blötläggningsvattnet som buljong i t ex en soppa eller risotto.
Om svampen förvaras torrt i lufttäta burkar så håller de minst ett år.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi92 KJ / 22 kCal
Fett0.3 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man sylta torkade trattkantareller efter blötläggning?
Carina
2023-10-28Hej Carina! Vi är osäkra på om det blir bra så vi kan inte rekommendera det. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08Kantareller rekommenderas ej att torkas då de blir beska..
Victor
2023-10-08Fungerar utmärkt. Mycket hållbart sätt att förvara svamp som håller sig väldigt länge. Bara att blötlägga i rikligt med vatten innan man ska använda svampen, så är den som nyplockad. Eller att smula som kryddad i maten.
Anna-cari
2022-07-29