Torsk i folie med sötsyrlig tomatsallad
Grillad torsk i folie är perfekt för en skön middag i eftermiddagssolen. Torsken lägger du tillsammans med smör och dill i folie och låter sedan värmen göra jobbet. Servera med färskpotatis och syrlig tomatsallad med ketchup.
Ingredienser
4 portioner
Tomatsallad
1 msk dillfrön
1/2 dl tomatketchup
2 tsk strösocker
2 msk ättika (12 %)
1/2 dl olivolja
200 g gula pärltomater
200 g tomater (gärna romanticatomater)
1 silverlök
salt och peppar
Torsk
1 kruka dill
600 g fryst eller färsk ryggfilé av torsk
4 dubbla ark grillfolie
salt och peppar
50 g smör
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1984 KJ / 467 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur länge i ugnen?
Carina
2022-01-03Utmärkt recept! Gjorde små förändringar. Tog delvis rödvinsvinäger och blandade med ättika. Hemodlade små tomater, orange och röda, charlottenlök i stället för silverlök. Foliepaketen lagades till i ugn på 225 grader.
Inger
2016-10-01