Torsk i spicy misobuljong
Bjud på en enkel och värmande middag med asiatiska smaker! Låt len torsk ta plats i en het och kryddig buljong med bland annat miso och gochujang tillsammans med krispig pak choi, inlagd ingefära och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 bitar tinad fryst torskryggfilé (à ca 125 g)
2 msk olja
2 msk japansk soja
3 msk konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl vatten (eller se tips för hemgjord buljong)
2 msk gochujang
3 msk misopasta
3 msk tahini
250 g pak choi (250 g motsvarar 2 st)
Till servering
4 msk gari (inlagd ingefära)
3 finskurna salladslökar
1 kruka färsk koriander
2 msk rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden och gochujangen.
Fri från gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Byt 3 msk fond och 10 dl vatten mot 1/2 sats hemgjord kycklingbuljong.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1103 KJ / 263 kCal
Fett11 g
Salt4.23 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
Supergott! Köpte klassiska ramen-vetenudlar i en asiatisk butik och hade till, så det blev mer som en ramensoppa och det blev succé. Så tips!
Lisa
2024-05-19Väldigt gott! Tillbehören gör att rätten verkligen kommer till sin rätta.
Josefine
2024-04-04Så fantastiskt gott och verkligen enkelt recept! Kommer göra fler gånger med lite hackad röd chili som topping. Vi åt med jasminris till. Obs stek fisken sist så den är riktigt nylagad och varm vid serveringen.
Pernilla
2024-03-30