Torsk med äggsås och pressad potatis
![Torsk med äggsås och pressad potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_216461/cf_259/torsk_med_aggsas_och_pressad_potatis.jpg)
En riktigt fiskklassiker men här anpassad för barn som är mellan 12-18 månader gamla. Fisk med äggsås som är kryddad med lite dill. Till detta serverar du pressad potatis – nästan som en middag till vuxna.
![Torsk med äggsås och pressad potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_216461/cf_259/torsk_med_aggsas_och_pressad_potatis.jpg)
Ingredienser
4 som barnmatsportion
ca 400 g potatis
1 ägg
150 g torskfilé
peppar
1 dl strimlad purjolök
1 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 msk hackad dill
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölkdryck.
Gör så här
Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader. 4 port motsvarar ca 620 g.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi993 KJ / 237 kCal
Fett12 g
Salt0.14 g
Kolhydrater20 g
Protein11 g
Kommentar
Jag gör denna variant med fiskbullar istället, mycket omtyckt av en 1 åring😊
Sandra
2021-06-27