Torsk med betor och glasört

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Torsk med betor och glasört

Här bjuds på torskfiléer som serveras med smörstekta rödbetor och krispig glasört. Rödbetornas sötma och glasörtens havsälta är en enastående kombination till den gräslöksdoftande smetanan. Strö över nymald svartpeppar och servera en välkyld dryck till. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Torsk med betor och glasört

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Gräslökskräm

1   ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl  smetana
salt och peppar

Rödbetor

500 g  förkokta rödbetor
1 msk  smör
100 g  glasört

Torsk

ca 600 g  torskfilé

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Använd färsk fisk istället! Jättegott och glasört var en mycket trevlig ny bekantskap.

Marie

2017-10-26

Näringsvärde per portion

Energi2543 KJ / 606 kCal
Fett25 g
Salt2.68 g
Kolhydrater53 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med dragonkräm och rödbetor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med gurksås och sallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med kaviarkräm
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med tomat och krassedipp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga