Torsk med musselsås
![Torsk med musselsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_25296/cf_259/torsk_med_musselsas.jpg)
Torsk med musselsås, eller ugnsbakad torskfilé som du serverar med en härlig sås på musslor, lök och morot. Musselsåsen är otroligt smakrik med kryddor, vin, fiskfond och tomatpuré i härlig mix och med potatis till fisken blir middagen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
![Torsk med musselsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_25296/cf_259/torsk_med_musselsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Torsk
700 g torskfilé i portionsbitar, gärna torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Musselsås
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten morot
1/2 tsk hela fänkålsfrön
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten eller vitt vin
1 burk blåmusslor i lag (à 360 g)
2 - 3 msk hackad bladpersilja
3 krm socker
1/2 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten. Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rostad potatis
Sätt ugnen på 225°C. Skär ca 1 kg delikatesspotatis i halvor. Lägg dem med snittytan ner i en lätt oljad ugnssäker form. Strö över flingsalt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Receptet är för 4 port.
Sätt ugnen på 225°C. Skär ca 1 kg delikatesspotatis i halvor. Lägg dem med snittytan ner i en lätt oljad ugnssäker form. Strö över flingsalt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Med Icas rökta musslor i olja blev det fantastiskt!
Cecilia
2022-02-20Mycket gott.👍
Margareta
2020-05-17Mycket gott. En favorit sedan länge!
Lennart
2020-04-04