Torsk med pak choi
Ett härligt fiskrecept i asiatiska toner som även bjuder på lite sting! Fräs chili, vitlök och ingefära i en stekpanna. Tillsätt pak choi, pressad apelsinsaft, honung, soja och blanda ned skivade rädisor. Servera din läckra pak choi med ugnsstekt torsk, nykokt potatis och apelsinyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torsk
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kg sommarpotatis
Pak choi
250 g pak choi
1 röd peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 apelsin
3 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk soja
salt och peppar
1/2 knippe rädisor
Apelsinyoghurt
1 kruka gräslök
2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 514 kCal
Fett18 g
Kolhydrater51.3 g
Protein33 g
Kommentarer