Torsk med tomat och krassedipp

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Torsk med tomat och krassedipp

Det här är en enkel och god fiskrätt som passar utmärkt till vardags. Torsken lagas i princip av sig själv i ugnen medan du förbereder tomatsalladen och potatisen kokar. En ljuvlig röra av smetana, krasse och citronsaft blir utmärkt som dipp till fisken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013

Torsk med tomat och krassedipp

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  potatis av sorten cecile
salt och peppar
1 msk  olivolja
250 g  körsbärstomater
1/2 msk  vitvinsvinäger
1   ask smörgåskrasse
1 1/2 dl  smetana
1/2   citron

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Rimma torsken! Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk socker på fisken (för 4 port) och låt marinera i rumstemperatur i 20 minuter. Då blir fisken fast i köttet och får en härlig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Utsökta smaker och perfekt att laga åt hela familjen. Jag serverar potatisen med en klick smör. /Karolina

Patrick

2015-04-05

Näringsvärde per portion

Energi2065 KJ / 492 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein30.9 g

Testa liknande recept

Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig torsk med limepotatis
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med tomat och kräftröra
Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och dillsmetana
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga