Torsk med varm äggsås

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Torsk med varm äggsås

Nog för att vit fisk är god som den är, men handen på hjärtat, är det inte tillbehören som gör rätten? Här får torskfilén sällskap av en äggsås du gör på kokta ägg, mjölk, majsstärkelse och buljongtärning, och allt äts ihop med kokt potatis och krispig hjärtsallad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Torsk med varm äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
4   ägg
2   hjärtsallad
4 dl  mjölk
1/2   fiskbuljongtärning
1 msk  majsstärkelse
salt
peppar
600 g  torskfilé
1 msk  smör eller olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.


Gör så här

Tips

Krydda såsen med lite hackad dill eller varför inte kaviar?

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2119 KJ / 506 kCal
Fett13 g
Salt2.8 g
Kolhydrater47 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med äggsås
Betyg 4.2 av 5.
329 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med gurksås och sallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga