Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
![Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_149748/cf_259/torsk_och_kramig_fankal_med_saffran_och_tomat.jpg)
Kvällens middag är en lättlagad ugnsgratinerad torsk som serveras med en ljuvlig och krämig provencalsk sås på fänkål, saffran, crème fraiche och vitlök. Som fransmännen säger: bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
![Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_149748/cf_259/torsk_och_kramig_fankal_med_saffran_och_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Fisk
600 g torskfilé
1/2 kruka körvel
250 g körsbärstomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott men såsen i suraste laget. Kanske lite mindre vin?
Rolf
2020-12-12På bilden ser tomaterna tillagade ut, men står inte i receptet när de skall med isf.
Patrik
2019-01-30Hej Patrik! Tomaterna ej tillagade utan står nämnda i steg 7 och 8. Lycka till! Hälsningar Micehlle
Redaktionen
2019-01-31