Torsk puttanesca
![Torsk puttanesca](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/v6a7bvkz2vdh99ksnoc7.jpg)
En läcker twist på en klassisk italiensk rätt! Laga torsk med en puttanesca-inspirerad sås, full av smak från tomater, sardeller och oliver som tar denna fiskrätt till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
![Torsk puttanesca](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/v6a7bvkz2vdh99ksnoc7.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g tinad fryst torsk
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
4 sardellfiléer
2 dl svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
svartpeppar
Till servering
1 kruka basilika
bröd, kokt potatis eller matgryn
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd, potatis eller glutenfritt matgryn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1155 KJ / 275 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och smakrikt
Anne-charlotte
2024-04-23Carl Fredriks inlägg roligast på länge. Men maträtten är superb, ersatte salt med kapris vilket hör till Puttanesca
Håkan
2024-02-29Lättlagat och mycket gott
Leif
2024-02-24