Torskfilé med dillsås och morötter
![Torskfilé med dillsås och morötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38222/cf_259/torskfilé_med_dillsas_och_morotter.jpg)
Denna fiskmåltid är en trevlig och okomplicerad maträtt med rena smaker. Du serverar torsken eller hokin tillsammans med de kokta morötterna, potatisen och bladspenaten. Servera med den varma dillsåsen. Tänk på att köpa miljömärkt fisk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
![Torskfilé med dillsås och morötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38222/cf_259/torskfilé_med_dillsas_och_morotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé eller hokifilé
900 g potatis
3 morötter
65 g bladspenat
1 citron
salt och peppar
Sås
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk dillfrö
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 452 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater55.7 g
Protein31 g
Kommentarer
Färsk torskfilé 170 gr i 20 min blev perfekt. Såsen mkt smakrik och fyllig.
Anders gustaf
2022-11-30Ja, precis. Min sambo körde på 225 grader
Anna
2011-08-23Jo, men graderna i ugnen då?
Jessica
2011-08-16