Torskfilé med dillsås och morötter

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
3
Torskfilé med dillsås och morötter

Denna fiskmåltid är en trevlig och okomplicerad maträtt med rena smaker. Du serverar torsken eller hokin tillsammans med de kokta morötterna, potatisen och bladspenaten. Servera med den varma dillsåsen. Tänk på att köpa miljömärkt fisk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Torskfilé med dillsås och morötter

Ingredienser

4 portioner
520 g  torskfilé eller hokifilé
900 g  potatis
3   morötter
65 g  bladspenat
1   citron
salt och peppar

Sås

1 msk  majsstärkelse (Maizena)
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 msk  dillfrö

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Färsk torskfilé 170 gr i 20 min blev perfekt. Såsen mkt smakrik och fyllig.

Anders gustaf

2022-11-30

Ja, precis. Min sambo körde på 225 grader

Anna

2011-08-23

Jo, men graderna i ugnen då?

Jessica

2011-08-16

Näringsvärde per portion

Energi1890 KJ / 452 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater55.7 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillbuljong med räkor, tomater och svartrötter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammstek med morot i syrlig buljong
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hoki med örttäcke
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med thaismak
Betyg 4.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga