Torskgratäng med ansjovis och dill
God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gratäng
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 förp ansjovis (à 100 g)
1 ask, färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
ca 600 g torskfilé
Till servering
1 citron
3 tomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Toppa gärna gratängen med lite riven ost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
För lite grönsaker!
Marie
2018-02-22