Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
![Torskgratäng med tomatsås och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14306/cf_259/torskgratang_med_tomatsas_och_gronsaker.jpg)
Denna torskgratäng med tomatsås och grönsaker är en middag för hela familjen. Fiskfilén får en fin smak av tomatsåsen och det lena potatismoset en vacker färg när du gratinerar det i ugnen. Servera med fräst grönsaksblandning för färg och smak.
![Torskgratäng med tomatsås och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14306/cf_259/torskgratang_med_tomatsas_och_gronsaker.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g djupfryst torskfilé, sej eller hoki
2 förp tomatsås med oregano (à 2 1/2 dl)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse djupfryst grönsaksblandning t ex bladspenat och grön vitlök (à 400 g)
1 msk olja
Potatismos
5 port potatismos av pulver
2 - 3 msk hackad djupfryst gräslök
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
För alla
Gör mjölkfri: gör eget potatismos av Solhavre och byt ut tomatsåsen mot krossade tomater.
Gör så här
Tips
Vill du förfina gratängen ytterligare, tillsätter du ca 200 g skalade räkor (för 4 port) i såsen. Strö eventuellet över lite riven ost och kajennpeppar ovanpå moset innan du gratinerar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2465 KJ / 589 kCal
Fett0 g
Kommentarer
sorry såg vad man gör såsen av
Lars-göran
2006-11-21vad gör man såsen av?
Lars-göran
2006-11-21Enkelt och gott. Barnen gillar det också
Charlotte
2004-08-23