Torskpanna med curry och kålrabbi
Torskpanna med curry och kålrabbi är en tilltalande och lagom smakrik rätt med många härliga ingredienser. Grönsaker fräses i matfett innan curry, tomatpuré, buljong, vatten och grädde adderas. Till sist läggs den tärnade torsken ned och det får sakta sjuda under lock. Strö över persilja och servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
4 port ris
300 g kålrabbi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett16 g
Salt2.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt och snabbt.
Annika
2021-08-28Riktigt gott och väldigt lättlagat. Trodde curryn skulle ta över men det gjorde den inte alls.
Maria
2021-03-15Mycket gott. Kul att hitta en för oss ny grönsak.
Margareta
2016-08-11