Torskpanna med kålrot och curry
Torskpanna med kålrot och curry är en tilltalande och lagom krämig pastarätt som innehåller många mumsiga ingredienser. Vad sägs till exempel om torskfilé, kålrot, äpple, salladslök, curry och grädde? Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
300 g kålrot
1 rött äpple
1/2 påse (à 125 g) salladslök
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2474 KJ / 592 kCal
Fett22 g
Kolhydrater59.4 g
Protein35.7 g
Kommentar
Bra vardagsmat, med det lilla extra. Det fanns ingen kolrot när jag handlade, så det fick bli en fryspåsen med rotsaker, vilket också funkade. Blev lite vattnig, nästa gång byter jag vattnet mot grädde.
Anna-karin
2013-01-20