Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
![Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191313/cf_259/torskrygg_i_ugn_med_rakor_och_dillsmor.jpg)
Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.
![Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191313/cf_259/torskrygg_i_ugn_med_rakor_och_dillsmor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rimmad torsk
4 port torskryggfilé (à ca 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten
Potatiscrème
600 g mandelpotatis
2 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar
Dillsmör
2 dl avrunna skalade räkor i lake
1/2 purjolök (à ca 100 g)
1 kruka färsk dill
100 g smör
färskpressad citronsaft (några droppar)
1 ask krasse
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Brynte smöret lätt för mer smak och använde en potatisstöt istf matberedare för att undvika klistrigheten; det här är en riktigt favorit!
Lars
2024-06-16Supergott
Eva-lisa
2024-06-06Helt fantastiskt gott!!!! Men vi skippade krasse, gott med dill!
Margareta
2024-05-08