Torskrygg med hummervelouté och variation på kål
![Torskrygg med hummervelouté och variation på kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_132352/cf_259/torskrygg_med_hummervelouté_och_variation_pa_kal.jpg)
En velouté är en klassisk fransk sås, som en béchamelsås fast med en fond eller buljong istället för mjölk. Tillsammans med torskens stora lameller lägger den sig fint på tungan. Ställ gärna in ugnen på ånga om din har en sån funktion, så blir torsken extra mjäll och saftig!
![Torskrygg med hummervelouté och variation på kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_132352/cf_259/torskrygg_med_hummervelouté_och_variation_pa_kal.jpg)
Ingredienser
Kål
Torsk
Hummervelouté
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl och red såsen med majsstärkelse istället.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer