Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor

Imponera med denna rätt där smörstekt torskrygg serveras med blåmusslor, krossade ärtor med smak av dill och citron och en blåmusselvelouté – en klassisk fransk, ljus sås med buljong som grund. En middag i restaurangklass!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor

Ingredienser

6 portioner

Blåmusselvelouté

1 kg  blåmusslor
1   liten röd chili
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1   stor selleristjälk
2 msk  olja
3 dl  torrt vitt vin
5 dl  vispgrädde
4   stjälkar örter t ex timjan och dill
1/2 - 1 msk  majsstärkelse
salt och svartpeppar

Torsk

1 dl  salt
2 l  vatten
6   bitar torskrygg à 150 g, gärna med skinn
3 msk  olja
2 msk  smör
2   krossade vitlöksklyftor
2 msk  hackad timjan
salt och svartpeppar

Krossade ärtor

400 g  tinade frysta gröna ärtor
1/2 msk  finrivet citronskal
2 msk  hackad dill

Till garnering

2 dl  färska örter t ex krasse och dill

För alla:

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria alternativ till smör och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

God smak men texturen lite samma samma

Marie

2024-01-03

Näringsvärde per portion

Energi2467 KJ / 588 kCal
Fett40 g
Salt0.75 g
Kolhydrater13 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Blåmusslor kokta i öl
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Guinnesskokta musslor med dill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med musselsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga