Torta de elote - mexikansk majskaka
![Torta de elote - mexikansk majskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/frhmomlsvopot8ldib4n.jpg)
Torta de Elote en oemotståndlig och saftig kaka med ursprung från Mexiko. Kombinationen av söta majskorn och krämig kondenserad mjölk som mixas till en len puré tillsammans med vaniljsocker och ägg skapar en himmelsk majskaka. Vi väljer att servera kakan med lättvispad grädde och hjortronsylt för en sensationell smakupplevelse.
![Torta de elote - mexikansk majskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/frhmomlsvopot8ldib4n.jpg)
Ingredienser
12 bitar
Till formen
1 msk smör
2 msk ströbröd
100 g smör
300 g färska eller frysta majskorn (300 g motsvarar ca 5 dl)
4 ägg
1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Till servering
florsocker
hjortronsylt eller lingonsylt
vispad grädde
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett13 g
Salt0.8 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Hur är kakan att frysa?
Elisabeth
2024-06-25Hej Elisabeth! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-26Fantastiskt god kaka som var jättelätt att göra!
Emma
2024-04-21