Torta de elote - mexikansk majskaka

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Torta de elote - mexikansk majskaka

Torta de Elote en oemotståndlig och saftig kaka med ursprung från Mexiko. Kombinationen av söta majskorn och krämig kondenserad mjölk som mixas till en len puré tillsammans med vaniljsocker och ägg skapar en himmelsk majskaka. Vi väljer att servera kakan med lättvispad grädde och hjortronsylt för en sensationell smakupplevelse.

Torta de elote - mexikansk majskaka

Ingredienser

12 bitar

Till formen

1 msk  smör
2 msk  ströbröd
100 g  smör
300 g  färska eller frysta majskorn (300 g motsvarar ca 5 dl)
4   ägg
1   förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl  vetemjöl
1 msk  vaniljsocker
2 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt

Till servering

florsocker
hjortronsylt eller lingonsylt
vispad grädde

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hur är kakan att frysa?

Elisabeth

2024-06-25

Hej Elisabeth! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-26

Fantastiskt god kaka som var jättelätt att göra!

Emma

2024-04-21

Näringsvärde per portion

Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett13 g
Salt0.8 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Avokado-paletas
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Horchata – mandel- och risdryck
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hälsingeostkaka med saffran
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortron- och chokladkaka
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choklad- och mandeltårta
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mexikanska fiskbullar med bönor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga