Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka
![Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186008/cf_259/tortillapizza_med_crème_fraiche_och_kronartskocka.jpg)
Pizza gjord på tortillabröd är ett enkelt sätt att på kort tid fixa fredagsmyset! Här bjuder vi på ett recept med crème fraiche, kronärtskockor, sardeller och mozzarella. Skär i bitar och servera som plockmat eller bufférätt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
![Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186008/cf_259/tortillapizza_med_crème_fraiche_och_kronartskocka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 stora tortillabröd
1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 200 g)
2 dl crème fraiche yoghurt eller färskost
2 dl majskorn
ca 12 sardellfiléer
2 dl riven mozzarella
1 tsk torkad rosmarin
2 krm salt
rucola (att toppa pizzan med)
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
GÖr laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, yoghurt eller färskost och laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 484 kCal
Fett32 g
Salt3.42 g
Kolhydrater31 g
Protein16 g
Kommentar
Kanongott! Hade soltorkad tomat på istället för sardeller.
Anna
2018-11-09