Toscakaka med äpple
Vad sägs om en toscakaka som får smak av äpplen? Det blir en skön mix mellan klassisk äppelkaka och toscakaka och helt oemotståndligt god. Kaksmeten smaksätts med kardemumma och kanel samt små, små bitar av äpplen. Toppingen är den klassiska toscaglasyren med mandel på toppen.
Ingredienser
10 bitar
Kaka
100 g smör
2 äpplen (gärna katja)
1 tsk malen kanel
1 tsk hela kardemummakärnor
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelsplitter
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1560 KJ / 373 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Första gången jag bakade denna toscakaka! Men absolut inte sista gången! Jätte god och enkel att baka👍! Gunilla L.
Gunilla
2023-07-26👍👍👍👍👍👍👍👍
Christina
2022-10-05