Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass
![Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72368/cf_259/toscakorgar_med_apelsinsmak_fyllda_med_glass.jpg)
En dessert för den som gillar att pyssla. Korgarna är både dekorativa och knaprigt och gott tillsammans med glassen. En efterrätt att imponera med!
![Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72368/cf_259/toscakorgar_med_apelsinsmak_fyllda_med_glass.jpg)
Ingredienser
10 korgar
1 1/2 dl sötmandel
100 g smör
1 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk färskpressad apelsinsaft
rivet skal från 1/2 apelsin
glass (gärna Carte d’Or Straciatella)
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Recept och bild från Carte d´Or.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Recept och bild från Carte d´Or.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott
Jennie
2019-01-02