Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås
![Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16790/cf_259/tranbarsglaserat_majskycklingbrost_med_svamp_och_artsas.jpg)
Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås är en modern komposition! Den läckra glazen med smak av chili och tranbär gör kycklingen mycket tilltalande.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
![Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16790/cf_259/tranbarsglaserat_majskycklingbrost_med_svamp_och_artsas.jpg)
Ingredienser
10 portioner
5 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
salt
nymalen vitpeppar
olja och smör till stekning
Glaze
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl tranbärsjuice
1 dl råsocker (strö)
3 msk balsamvinäger
Svamp
500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
250 g shiitakesvamp eller ostronskivling
olja eller smör
Ärtsås
1 1/2 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
200 g små gröna ärtor (frysta, tinade)
1 kruka körvel
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mellangrädde, crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), användris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott. Med klyftpotatis och sallad blir det en fin middag.
Bodil
2008-01-06