Trattkantarellpasta
När du tillagar den här fantastiska pastan sätter du en guldkant på vardagen. Pastan sveps in i en fantastisk gräddig sås innehållande smörstekta trattkantareller och med inslag av sherry, selleri och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl finhackad schalottenlök (1,5 dl motsvarar ca 8 lökar)
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 msk smör
300 g rensade trattkantareller
2 tsk salt
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk konc kantarellfond
2 dl vatten
1/2 dl sherry
2 krm peppar
majsstärkelse
1 dl hackad persilja
flingsalt
För alla
Fri från ägg, om lämplig pasta används.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse utrörd i grädden och välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och välj mjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer