Tsatsikisill

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Tsatsikisill

En svensk och en grekisk klassiker i en härlig, lyckad blandning. Sillen blir helt magiskt god när den marineras i lagen och den grekiska tsatsikin. Tsatsikisillen är syrlig, krämig och överraskande god!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Tsatsikisill

Ingredienser

10 portioner
1   burk inläggningssill (à 420 g)
2 dl  färdig tsatsiki
1 tsk  färskpressad citronjuice

Lag

1 1/2 msk  ättiksprit (12%)
1 1/3 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
1   lagerblad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos och mjölkproteinfri: använd mjölkfri specialyoghurt till tsatsiki.

Gör så här

Tips

Gör din egen tsatsiki genom att blanda 1/2 riven gurka med 1 dl matyoghurt. Krydda och smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. (Receptet är avsett för 4 port).

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1000 KJ / 240 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors inlagda sill
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga