Tsatsikisill
![Tsatsikisill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14995/cf_259/tsatsikisill.jpg)
En svensk och en grekisk klassiker i en härlig, lyckad blandning. Sillen blir helt magiskt god när den marineras i lagen och den grekiska tsatsikin. Tsatsikisillen är syrlig, krämig och överraskande god!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
![Tsatsikisill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14995/cf_259/tsatsikisill.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
2 dl färdig tsatsiki
1 tsk färskpressad citronjuice
Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/3 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktos och mjölkproteinfri: använd mjölkfri specialyoghurt till tsatsiki.
Gör så här
Tips
Gör din egen tsatsiki genom att blanda 1/2 riven gurka med 1 dl matyoghurt. Krydda och smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. (Receptet är avsett för 4 port).
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1000 KJ / 240 kCal
Fett14 g
Kommentarer