Tuna melt pasta

Här tar vi tuna melt till nästa nivå, vi gör en tuna melt pasta! Tonfisk, riven hårdost och färskost tillsammans med grädde, jalapeño och lök tillagas i ugnen. Koka sedan pastan och rör ner den i den krämiga tonfisksåsen. Enkelt att laga och förvinnande gott att äta.

Ingredienser
4 portioner
2 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
2 msk inlagd avrunnen jalapeño
1 rödlök
200 g färskost med vitlök & örter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 - 1 1/2 dl pastavatten
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3327 KJ / 795 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein47 g
Kommentarer
Jag letade efter lagrad Folke i en Maxi-butik och en Kvantum-butik men hittade inte det! Kunde bara få tag på en mellanlagrad variant så var jag tvungen att använda det istället. Varför säljs lagrad Folke så sällan?
Juan
2025-03-12Otroligt gott
Ivan
2025-02-20Snabbt, enkelt och gott ⭐️⭐️⭐️⭐️
Madeleine
2025-02-19