Tunnbröd med fänkål
![Tunnbröd med fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104520/cf_259/tunnbrod_med_fankal.jpg)
Fänkål ger en spännande twist till detta tunnbröd! Satsen ger dig hela 16 tunnbröd, men hållbarheten är lång och bröden tenderar att gå åt fort! Servera gärna med brynt smör.
![Tunnbröd med fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104520/cf_259/tunnbrod_med_fankal.jpg)
Ingredienser
16 st bröd
ca 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
2 tsk mortlad hel fänkål
1 tsk salt
1/4 pkt färsk jäst (1/4 jäst motsvarar 12 g)
2 1/2 dl vatten (37°C)
Vispat brynt smör
200 g smör
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten.
Fritt från ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri genom att utesluta det brynta smöret.
Gör så här
Tips
Förvara bröden torrt. Brödet går bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi739 KJ / 177 kCal
Fett11 g
Salt0.16 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentar
Har precis tittat på receptet.Kommer att prova imorgon.Verkar spännande med det brynta smöret.
Marit
2014-12-11