Tzatziki

Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 - 2 stora vitlöksklyftor
1 tsk torkad eller färsk oregano (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
1 msk olivolja
svartpeppar från kvarnen
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 91 kCal
Fett7 g
Salt2.65 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man använda creme frech istället för yoghurt?
Karin
2025-04-08Hej Karin! Ja, det går bra, den får ju en annan karaktär då och det kan vara gott att tillsätta lite citronsaft för att få till lite syra. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-08Det finns massor med recept med citron, bl a ett på en annan receptsajt med en nästan exakt likadan bild… det är lätt att blanda ihop källorna men det gör ju det hela lite mer spännande när man även kan blanda ihop flera ingredienser….
Gunnar
2025-04-05Jag har följt detta recept ett tag nu. Skulle göra tzatsiki ikväll och ser att ni ändrat receptet? Har 100% för mig att det stod att man skulle ha citronsaft i också? Det stod mått för det och hela faderullan. Varför ändrar ni för?
Sara-cecilia
2025-03-30Hej Sara-Cecilia! Jag kan inte se att vi ändrat det här receptet. Men om du vill ha citronsaft i så blir det nog toppen med 1 tsk skulle jag tro. Om du provar får du gärna skriva hur det blev. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-31