Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat
Ugnsbakad falukorv – en riktig klassiker och en favorit hos såväl barn som vuxna. Denna variant serveras med ett härligt potatismos och en tomatsallad. Ät, njut och låt maten tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt och peppar
Korv
550 g falukorv
2 msk senap
2 msk ketchup
1 dl bostongurka eller inlagd hackad gurka
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
Tomatsallad
2 tomater
1 rödlök
2 tsk olja
2 tsk vinäger
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Skiva tomat och lök och fyll i falukorvens skåror innan den sätts in i ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 670 kCal
Fett33 g
Salt5.31 g
Kolhydrater62.2 g
Protein27.3 g
Kommentarer
Jag bytte ut ketchupen mot Felix chilisås, den gör sig bättre i mat. Kör även på smörgåsgurka än bostongurka. Och så klart så serverar jag allt med senapssås.
Johanna
2024-08-05Smör och lite sirap
Bert
2024-02-15Jättegod! Perfekt vardagsmat
Per
2023-12-18