Ugnsbakad korv med tomat och äpple
![Ugnsbakad korv med tomat och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_141820/cf_259/ugnsbakad_korv_med_tomat_och_apple.jpg)
Ugnsbakad korv med mos är en husmansklassiker som håller i alla väder. Den här smakrika nötkorven snittas och proppas full med godsaker som äpple och tomat som förhöjer smakupplevelsen. Servera korven med potatismos som har piffats upp med rotselleri.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
![Ugnsbakad korv med tomat och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_141820/cf_259/ugnsbakad_korv_med_tomat_och_apple.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
200 g rotselleri
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Korv
550 g nötkorv
1 rödlök
2 tomater
1 äpple
1 dl riven ost
1 huvudsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2679 KJ / 644 kCal
Fett33.3 g
Salt3.94 g
Kolhydrater56.9 g
Protein25.6 g
Kommentarer