Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto
Den snabba gravningen ger laxen trevlig sälta, ökad saftighet och fin konsistens. Tillaga i munsbitar i ugn eller lägg hela stycket på grillen, du väljer. Och missa för allt i världen inte den piggt gröna peston med smak av dill, citron och solrosfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
3/4 dl strösocker
1/2 dl salt
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk mortlad vitpeppar
1 hel laxsida (à ca 1,8 kg)
dill till garnering
Dillpesto
2 krukor dill
1 1/2 dl rapsolja
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl solrosfrön
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Lägg gärna laxen på grillen och värm före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett36 g
Salt7.54 g
Kolhydrater8 g
Protein34 g
Kommentarer