Ugnsbakad lax med pumpafrö och råstekt pumpa
![Ugnsbakad lax med pumpafrö och råstekt pumpa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100855/cf_259/ugnsbakad_lax_med_pumpafro_och_rastekt_pumpa.jpg)
En ugnsbakad lax som täcks av en krämig pumpapesto som du enkelt mixar ihop själv. Servera laxen med en krispig pumpasallad – kanske till Halloween-middagen?
![Ugnsbakad lax med pumpafrö och råstekt pumpa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100855/cf_259/ugnsbakad_lax_med_pumpafro_och_rastekt_pumpa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pumpasallad
ca 700 g pumpa
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
150 g sockerärtor
2 pak choi
1 citron
1 rödlök
5 msk rapsolja
Pumpapesto
1 vitlöksklyfta
3 msk pumpakärnor
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesan
Lax
ca 600 g laxfilé utan skinn
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3494 KJ / 835 kCal
Fett59.2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater27.5 g
Protein42.7 g
Kommentarer