Ugnsbakad lax med rökt smak och färskpotatissallad
![Ugnsbakad lax med rökt smak och färskpotatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32882/cf_259/ugnsbakad_lax_med_rokt_smak_och_farskpotatissallad.jpg)
Här är ett fräscht och förstklassigt recept på ugnsbakad lax med rökt smak och färskpotatissallad. En lite festligare rätt med luxuösa, djupa och krispiga smaker som både barn och vuxna gillar.
![Ugnsbakad lax med rökt smak och färskpotatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32882/cf_259/ugnsbakad_lax_med_rokt_smak_och_farskpotatissallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
70 g färsk spenat
150 g sockerärtor
1 kruka dill
2 dl crème fraiche
2 msk skånsk senap
2 tsk socker
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
100 g kallrökt lax i skivor
1 kruka gräslök
1 äggula
4 portionsbitar lax à 140 g
pepparrot
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ska potatis salladen är eras kall eller varm?
Britt
2019-06-28Hej Britt! Vilket som går bra men ljummen är att föredra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-07-01