Ugnsbakad lax med svamp och dill

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
2
Ugnsbakad lax med svamp och dill

Lax i ugn är en rätt man aldrig tröttnar på! Prova att tillaga den som i det här receptet - på riktigt låg värme, ca 100°C till en innertemperatur på 40°C. Då blir den ännu saftigare och supersmarrig även dagen efter.

Ugnsbakad lax med svamp och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g  färsk, skinn och benfri laxfilé
salt och peppar
1 msk  olivolja
skal av 1   citron
400 g  champinjoner
ca 2 msk  smör
2 msk  hackad färsk dill (+ extra till garnering)
80 g  röd stenbitsrom

Till servering

bulgur eller kokt potatis

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera potatis till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Ingvar Eriksson.

Näringsvärdet är inkl. bulgur.

Gör så här

Tips

Klyfta gärna citronen och servera till laxen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Vi tycker det är mycket gott med lax och mycket grönsaker till och nyttigt framförallt.

Elsa

2018-01-14

Plastfolie i ugn verkar lite dumt. Är det månne ugnsfolie som menas?

Magdalena

2017-11-11

Hej! Plastfolie för ugn finns och funkar pga den låga värmen. Men ok att ta annat också. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-11-13

Näringsvärde per portion

Energi2606 KJ / 622 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater31 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Romägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Västerbottensostpaj på filodeg
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampbulgur
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sandefjordsås
Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax- och romtårta
Betyg 4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga